Test Intolerancije

 

Video prilog

 

UŽIVO IZ HOLITIMEDA

 

Pogledajte

 

ANALIZA ŽIVE KAPI KRVI

 

Krv nikada ne laže

 

Hemoskeniranje ima veliki značaj kod procene trenutnog opšteg zdravstvenog stanja organizma i nivoa unutrašnje ravnoteže (homeostaze) organizma, a pored toga i stanja acidobazne ravnoteže što je prema poslednjim naučnim pokazateljima jedan od najvažnijih faktora u pokretanju patološkog procesa.

 

 

 

Promene u kvalitetu krvi i izgledu njenih sastavnih elemenata javljaju se nekoliko godina pre pojave prvih simptoma bolesti i samim tim je značaj metode u pogledu preventive ogroman. Na osnovu dobijene analize, lekar ne može postaviti dijagnozu bolesti, ali može definisati pravac preduzimanja preventivnih mera i dopunskih analiza radi sveobuhvatnijeg pristupa i dati savete o promeni načina ishrane, primeni adekvatnih antioksidanata i drugih potrebnih suplemenata, biljnih i homeopatskih preparata, antiparazitnih programa kao i vrsti biofizičkih metoda lečenja.

 

Reportaža na Prvoj o našoj ordinaciji

Ciklus predavanja kineske tradicionalne medicine

TRADICIONALNA MEDICINA I NJENA PRAKTIČNA PRIMENA TOKOM ZIME

Shodno osnovama tradicionalne kineske medicine,  životna energija  (Qi ) nalazi se svuda oko nas i u  nama. Čovek je neraskidivo povezan sa prirodom, a kako po verovanju starih Kineza sve u prirodi ima cikličan karakter , ciklusi se smenjuju, a naše telo nesvesno već te iste cikluse i prati.

Smena godišnjih doba je jedan od  primera. Ona se odražava na celu prirodu pa i na čoveka. Promene u dinamici Qi-ja koje se dešavaju u organizmu čoveka- uslovljene su i klimatskim promenama.  Postati svestan promena  i živeti u skladu sa njima - jedno je  od prvih načela preventive bolesti.

 

Kineska tradicionalna medicina govori o sistemu pet elemenata i o povezanosti naših unutrašnjih organa sa odgovarajućim elementom, godišnjim dobom, bojom…Poznavajući neke osnove kineske tradicionalne medicine, možete i sami kroz signale koje Vam telo šalje utvrditi kako se treba ponašati, koju hranu jesti, koje vežbe vežbati. Tako doprinosite kvalitetu Vašeg dana a i života. Postajete svesniji prirode čiji smo već deo.